CASAL DA EIRA

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Natuurpark Ria Formosa -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Een grote lagune voor de kust van de oostelijke Algarve met moerassen, zoutpannen en eilandjes. In 1987 werd het gebied uitgeroepen tot natuurpark en het behoort tot 1 van de 7 natuurlijke wonderen van Portugal. Het beslaat een oppervlakte van ruim 18.000 ha. Het natuurgebied is beschermd tegen de zee door 5 barrière-eilanden en 2 schiereilanden. Dit ontzagwekkende gebied strekt zich uit langs de kust van de Algarve door de gemeenten Loulé, Faro, Olhão, Tavira en Vila Real de Santo António. Een waar paradijs voor vogelaars! In het gebied kunt u uiteraard de stranden bezoeken maar ook wandelen of fietsen.

Tavira -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Tavira ligt aan de monding van de rivier de Ségua omringd door de restanten van de stadswal gebouwd door Koning Dinis. Een aardbeving in 1755 vernietigde bijna het hele stadje. Tavira was een belangrijk centrum voor de tonijnvisserij. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kerken is hier volop te genieten. Tavira kent er maar liefst 37! Naar onze mening is Tavira de meest bruisende en mooiste stad van de oostelijk Algarve.

Faro -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Met zijn mooie haven, oude centrum met sfeervol plein en kathedraal, de vele  terrasjes, parken en een boulevard is Faro een leukere stad dan menigeen denkt. Hier vindt u ook het Museu Arqueológico, een van de mooiste musea van de Algarve, gevestigd in een voormalig klooster.

Vila Real de Santo Anonio -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Vila Real de Santo António werd in de 17de eeuw verwoest door een vloedgolf. De markies van Pombal herbouwde het stadje aan de hand van een uniek rasterpatroon opnieuw op. Het centrale plein van Vila Real de Santo António is omringd met sinaasappelbomen, winkeltjes en restaurants. Vlakbij is een museum “Museu de Manuel Cabanas” over de lokale kunstenaar die bekend staat als grootste houtgraveur van Portugal.

Castro Marim -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Castro Marim is een historisch grensstadje aan de monding van de rivier Guadiana. Het heeft een fort uit de 13de-eeuw en twee kastelen. Vanaf daar is er een prachtig uitzicht!

Estói -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Estói is een rustig dorpje dat bekend staat om zijn paleis. Deze is sinds een aantal jaren in gebruik als Pousada hotel, maar de mooie tuinen zijn nog wel te bezoeken. De trappen leiden naar het lagere deel van de tuin waar een grot is die betegeld is met mozaïeken. Milreu is dichtbij en daar vindt u archeologische vondsten uit de Romeinse stad Ossonoba.

Loulé -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Loulé is een leuk en gezellig mooi plaatsje dat op zaterdag een grote waren-, groente- en fruitmarkt heeft.

Alte -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Alte mag u zeker niet overslaan tijdens een rondrit door het achterland van de Algarve. Het is tegen een berg aangebouwd, hetgeen u zeker zult merken tijdens uw wandeling door het dorp!  Het is een traditioneel pittoresk wit dorpje, gebouwd rondom een rivier. 

Silves -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Silves is de historische Moorse hoofdstad van de Algarve met een kathedraal en een kasteel. Het “Castelo dos Mouros” staat bovenop een bergtop vanwaar u een prachtig uitzicht op de omgeving hebt. Het is een pittoresk, middeleeuws stadje met keienstraatjes. ‘s Avonds is het stadje sprookjesachtig verlicht.

Albufeira -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Het drukke, toeristische Albufeira heeft alle voorzieningen die een toerist zich kan wensen. Wie niet van hotels, veel mensen, bars en restaurants houdt, beperkt zich tot de prachtige omliggende stranden, want die zijn zeker de moeite waard!

Portimão -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Portimão kenmerkt zich door de mix van 19e en 20e eeuwse gebouwen. Aan de boulevard vindt u een bruisend nachtleven met veel bars en clubs. Er zijn vanaf de haven verschillende excursies te maken zoals naar de grotten, dolfijnen spotten en vistochten. Verder is de stad Portimão zeer bekend bij zeilers. Er worden met enige regelmaat grote en prestigieuze zeilevenementen gehouden zoals het “World Match Racing Tour”,

São Lourenço -

OMGEVING CASAL DA EIRA

De Igreja in São Lourenço bij Almancil heeft prachtige azulejos-panelen en een schitterend versierde koepel die sommigen, op Rome na, de fraaiste van Europa vinden.

Serra de Monchique -

OMGEVING CASAL DA EIRA

De begroeide vulkaanketen Serra de Monchique met zijn valleien vol kurkeiken en wilde bloemen leent zich voor mooie wandel- en fietstochten. Er zijn prachtige vergezichten richting de Atlantische oceaan vanaf de toppen Fóia (902 m) en Picota (773 m). In de prachtige vallei van het Serra de Monchique gebergte treft u bronwater van ongeveer 33 C˚ bij de thermen van Caldas de Monchique. De omgeving is zeer vruchtbaar, wat te zien is aan de bananen-, sinaasappel- en olijfbomen. Het plaatsje Monchique zelf is nog zeer traditioneel.

Lagos -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Lagos is een levendige stad met een mooi geplaveid historisch centrum, goede restaurants en een, zeker voor de jeugd, uitdagend uitgaansleven. Rondom de oude wijken Santa Maria en São Sebastião zijn muren van de oude stad te vinden. Verschillende forten en kastelen zijn te bezichtigen. Met name het fort aan de haven is een bezoekje waard. Bij de Ponte da Piedade, bij de vuurtoren van Lagos, kunt u afdalen naar de zee en de rotsen via een lange trap die een prachtig uitzicht biedt op de oceaan. Dit is ook een van de mooiste natuurlijke Algarve bezienswaardigheden. Het is mogelijk hier een prachtige boottour te maken langs de indrukwekkende rotsen en grotten.

Cabo de São Vicente -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Cabo de São Vicente is één van de meest spectaculaire Algarve bezienswaardigheden vanwege de kliffen, het ruige landschap, de vuurtoren en de prachtige zonsondergangen. Mooi romantisch plekje om van de zonsondergang te genieten op dit meest zuidwestelijke punt van Europa.

Sagres -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Sagres heeft mooie stranden en goede surfmogelijkheden. Het kleine havenstadje wekt het gevoel aan het einde van de wereld te liggen en dat maakt de sfeer heel bijzonder. Rondom Sagres kunt u prachtig wandelen en vindt u onder meer monumentale menhirs uit 3000 v. Chr.

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter