CASAL DA EIRA

CREATIEVE THEATERVAKANTIE

CREATIEVE THEATER-VAKANTIE

Theaterspelen in de Algarve -

CASAL DA EIRA I.S.M. REMY VAN TILBURG

Casal da Eira organiseert in samenwerking met de Nederlandse theaterdocent én regisseur Remy van Tilburg, een bijzondere theatervakantie. Deze week is een heerlijke combinatie van creativiteit, gezelligheid, ontdekken, ontspanning, veel lol en een snufje natuur. 

Naast veel theaterspel en oefeningen is er ook tijd om te wandelen, lekker te relaxen, bij het zwembad te liggen of zelf de naast gelegen omgeving te verkennen. 

Houd je van theater, van toneelspelen en acteren? Zit je vol ideeën en houd je van mooi weer? Dan is deze theatervakantie in Portugal echt wat voor jou!

Uiteraard zullen ook tijdens deze week de dan eventueel geldige Coronamaatregelen worden nageleefd. En we spelen in de buitenlucht, dus veilig!

Wat gaan we doen in deze theatercursus -

CASAL DA EIRA I.S.M. REMY VAN TILBURG

In deze week maak je kennis en verdiep je een aantal verschillende stijlen en vormen van toneelspelen. In de lessen zullen we werken aan improvisatie, beweging in het lijf en de ruimte, lichaamstaal en stemgebruik. Ook wordt gewerkt met teksten. Je wordt uitgedaagd met positieve feedback om je grenzen te verleggen in het acteren. De prachtige entourage van onze B&B geeft je inspiratie of dient als decor. De lessen worden in het Nederlands gegeven. De laatste dag zal er in een korte wrap-up een eindpresentatie plaatsvinden door de deelnemers.

Er wordt met een kleine groep (minimaal 8 – maximaal 10 deelnemers) gewerkt, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Afhankelijk van je wensen kan er op maat worden gewerkt aan persoonlijke uitdagingen. 

Tussen de lessen door is er ruimte voor ontspanning. We maken ook gezamenlijk mooie (korte) wandelingen naar een locatie waar we gaan spelen of eten. Dus vergeet je wandelschoenen niet!

In principe wordt er buiten gespeeld op het mooie terrein van Casal da Eira waar elk plekje weer een verrassend decor kan zijn voor een nieuwe scene. Ook spelen we op een prachtige buiten locatie, midden tussen de eucalyptusbomen! Mocht het regenen, dan zal er binnen moeten worden gespeeld. 

Voor wie is deze theatervakantie -

CASAL DA EIRA I.S.M. REMY VAN TILBURG

Deze theaterweek wordt een gezellige, uitdagende, inspirerende en leerzame vakantie om nooit te vergeten! Elke dag wordt er gespeeld (ca 20 uur in totaal), alle maaltijden met Zuidelijke touch zijn inclusief en natuurlijk geniet je ook van de prachtige natuur rondom Casal da Eira.

De begeleiding van de theaterlessen vindt plaats door de zeer ervaren en gepassioneerde theatermaker Remy van Tilburg. Vanuit het beeld, de handeling, gevoel voor interactie, tekst, humor en emotie, gaat hij op zoek naar theater dat raakt. Hij maakt theater dat balanceert tussen kracht en kwetsbaarheid, om zo het publiek te ontroeren, te grijpen en bovenal te verbazen. Met zijn scherpe observaties probeert hij het beste uit een ieder te halen. Plezier, samenwerking, ontdekking en respect zijn daarbij de keywords!   

Deze theaterweek is geschikt voor alle liefhebbers van theater en toneelspel. Bij voorkeur met enige spelervaring, maar ook beginners zijn welkom. Het is een week voor iedereen die zin heeft in spelen, bewegen, grenzen verleggen en proberen. Of voor wie zijn presentatievaardigheden wil vergroten, beter wil spreken in het openbaar of leren om pakkende verhalen te vertellen. Wij bieden een veilige omgeving en veel persoonlijke aandacht. We verwachten dat je uit je comfortzone wilt stappen, samenwerkt en durft te experimenteren met lijf, stem en emoties. Dit is een week waarin jezelf centraal staat! 

Pakketprijs theaterweek Algarve -

CASAL DA EIRA I.S.M. REMY VAN TILBURG

Datum van deze speciale week in voorjaar 2023 wordt binnenkort gepubliceerd! Als je belangstelling hebt voor deze vakantieweek, laat dit dan alvast weten. Er zijn namelijk minimaal 8 deelnemers nodig!

Tijdens deze week verblijf  je in onze charmante Casal da Eira. Vanuit Casal da Eira kun je prachtige wandelingen maken in de omgeving of naar het naastgelegen gezellige stadje São Brás de Alportel gaan. 

De lunches en diners worden door de gastvrouw, Els, verzorgd.  Ook wordt er (bij goed weer) een barbecue avond georganiseerd. 

Wat bieden wij aan: 

  • 7 overnachtingen in een 1p of 2p kamer;
  • 6 dagen theaterles door Remy van Tilburg (in totaal ca 20 uur) met een eindpresentatie van de deelnemers. Er is een mix van praktijk en theorie.  Er wordt zoveel als mogelijk op maat gewerkt aan de hand van de persoonlijke wensen van de deelnemers; 
  • 7 x ontbijt, 6 x een lunch en 7 x diner;
  • koffie, thee en water gedurende de lessen; 
  • transfer van en naar vliegveld Faro.

De prijs voor deze afwisselende theaterweek bedraagt:

  • voor een 1p kamer (double bed) met eigen badkamer: € 950,- per persoon;
  • voor een 1p kamer (double bed) met gedeelde badkamer: € 910,- persoon;
  • voor een 2p (kleinere kamer singlebedden) met eigen badkamer: € 775,- per persoon;
  • voor een 2p kamer (grotere kamer singlebedden) met eigen badkamer: € 790,- per persoon.

Boeking van een 2p kamer is alleen mogelijk bij reservering door 2 personen. Wij hebben een gelimiteerd aantal kamers, het kan voorkomen dat de kamer van je voorkeur niet beschikbaar is.

Minimale vereiste deelname 8 personen / maximaal 10 personen. 

Het is mogelijk een verlenging (vooraf of achteraf) van het aantal nachten bij Casal da Eira te boeken. Je ontvangt dan 15% korting op de reguliere kamerprijs.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: In afwijking van onze reguliere voorwaarden vragen wij bij boeking een aanbetaling van 25% van de hoofdsom. Uiterlijk 3 maanden voor de speelweek zal je het restantbedrag aan ons over maken. Wij geven je uiterlijk 2 maanden van te voren uitsluitsel of er voldoende deelnemers zijn om de week doorgang te laten vinden.