CASAL DA EIRA

FESTIVALS & MARKTEN

Markten Algarve -

OMGEVING CASAL DA EIRA

In São Brás de Alportel en de stadjes in de omgeving is er vrijwel op elke dag markt waar lokale producten als vlees, vis, groenten, kruiden en fruit te koop zijn. De zaterdagmarkt van Loulé is een echte aanrader. De markt vindt plaats in een authentieke gerenoveerde markthal, waar tevens een foodmarket is gevestigd. Buiten de hal staan er dan ook vele kraampjes, soms zelfs met kunstnijverheid.

Op zondag zijn er de zogenaamde zigeunermarkten, iedere week in een ander stadje, waar textiel, gereedschap, sieraden, tassen, horloges, souvenirs, pluimvee e.d. worden verkocht. Ook vindt u hier de barbecues met verse gebraden kip, die ter plekke op een eenvoudig terrasje, kan worden opgegeten.

Verder zijn er de wekelijks vlooien markten in de Algarve, waar u allerlei snuisterijen, 2de handskleding maar ook antieke spullen kan vinden. Hieronder een overzicht van een aantal zigeuner- en vlooien markten in de Oost-Algarve, in de buurt van onze B&B:

Zigeuner markten -

Tavira 3e zaterdag van de maand
Vila Nova de Cacela 3e zondag van de maand
Moncarapacho 1e zondag van de maand
Santa Catarina 4e zondag van de maand
Fuseta 1e donderdag van de maand
Olhão 4e zondag van de maand
Estoi 2e zondag van de maand
Loulé Elke zaterdag

Vlooien markten -

Tavira 1e zaterdag van de maand
São Brás 3e zondag van de maand
Almancil 2e zondag van de maand
Quelfes 4e zondag van de maand
Olhão 4e zondag van de maand
Fuseta 1e zondag van de maand

Festivals en evenementen -

OMGEVING CASAL DA EIRA

In Sâo Brás de Alportel vindt eind juli de Feira da Serra plaats. Dit is een grote jaarmarkt met  allerlei kunstnijverheid, lokale producten, een modeshow, een muzikaal optreden van een landelijk artiest en een tentoonstelling van het lokale vee alsmede een paardenshow. Verder is er een groot plein gemaakt met terrassen waar van de gastronomie van de bergen (Serra) kan worden genoten!

In augustus en september vinden er diverse feesten plaats zoals het Festival do Marisco in Olhão, een gastronomische week in Tavira, de Middeleeuwse (Medieval) feesten in Silves en Cacela Velha, een folklororisch feest in Quarteira, een grote jaarmarkt met kermis in Faro etc.

In de omgeving van São Brás de Alportel worden regelmatig evenementen of festivals georganiseerd.

Eén van de grote feesten is het carnaval in februari. In iedere stad en dorp in de Algarve vinden dan Braziliaanse carnavalsfeesten plaats. Praalwagens, livemuziek en een feestelijk uitgedoste dansende stoet trekken aan u voorbij.

Met Pasen mag u zeker niet het Paasfeest in São Brás de Alportel missen. Het ‘Festa das Tochas Floridas’ is één van de bekendste en oudste paastradities in de Algarve. De volledige stad is dan versierd met een kilometerslang bloementapijt die ‘s ochtends vroeg door de bevolking in mozaïek patronen worden gelegd. Daarna volgt een processie, waarbij de mannen met bloemenfakkels door de straten lopen en allen hetzelfde lied scanderen.

Verder is er in juni het muziek Festival Med in een sfeervol Loulé. Diverse grote muziekbands uit Zuid-Europa treden op en er is straattheater, vele eetkraampjes en een nachtmarkt.

Verder worden er in de Algarve vele sportieve evenementen georganiseerd zoals de jaarlijkse wielerronde van de Algarve (Volta ao Algarve), downhill (MTB) events, triathlons, hardloopwedstrijden en of motorrijders festivals (bijv. jaarlijks in Faro maar ook in São Brás de Alportel!).

De Algarve heeft ook op cultureel gebied voor elk wat wils. Het zogenaamde 365 Algarve culturele programma kent honderden muziek-, theater- en dansvoorstellingen alsmede exposities. Met prachtige theaters in Faro en Loulé, is er altijd wel wat te beleven. Raadpleeg het maandprogramma van 365 Algarve.

Kortom, teveel om hier allemaal te benoemen. Wij kunnen u nader informeren over wanneer wat waar plaatsvindt.

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter