Groetjes uit …….. de Algarve!

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Algarve B&B

In de wintermaanden zijn we zeker niet alleen maar aan het klussen. Het fantastische weer in de Algarve nodigt uit om op pad te gaan. We trekken er regelmatig samen op uit om de leukste en mooiste plekken van de Algarve verder te ontdekken en herontdekken. Veel van de omgeving hebben we natuurlijk al eerder gezien, maar we kunnen van de prachtige kust en ook het achterland van de Algarve, geen genoeg krijgen. We zien ook hoe de Algarve zich verder ontwikkeld en de economische malaise van een aantal jaren geleden te boven komt. Leuke nieuwe hotspots als cafés en restaurants springen als paddenstoelen uit de grond maar ook de ontwikkeling van wegen en toeristische attracties waar we een aantal jaren geleden geen weet van hadden (bijv. tuk tuk tours, wijnproeverijen, kook workshops en zelfs een helikoptervlucht boven de Algarve!).

Gister zijn we naar het strand en de kliffen bij Benagil geweest, een van de toplocaties van niet alleen de Algarve maar van Europa! Het is ongeveer 50 minuten rijden van onze B&B Algarve Casal da Eira. Eerder hadden we het nabijgelegen praia da Marinha bezocht, ook al zo’n top strandlocatie.

Nu wilden we een kustwandeling doen: op de kliffen lopen vanaf Benagil naar praia da Marinha toe. Een wandeling van ongeveer 5 kilometer (heen en weer). Door de vele kijk- en foto momenten waren we er 2,5 uur mee bezig. Een makkelijke wandeling maar als het warm is, vooral je zonnepet en water meenemen! Je kan vanaf praia da Marinha nog verder lopen langs de kliffen naar Nossa Senhora da Rocha. Je loopt dan ongeveer 12 kilometer in totaal (heen en weer). Maar dat laatste stuk hadden wij al eens eerder gedaan.

We stonden weer even versteld van de pracht van deze kant van de kust van de Algarve. Steile kliffen, kalksteen formaties, helder blauwe zee, fantastische natuur, genieten!!! Je kan in Benagil ook een boot nemen om de grotten te bezoeken en langs de kliffen te varen. Nu was de wind te hard en voer er geen boot uit. De wandeling op de kliffen geeft de mogelijkheid om de grotten van boven af te bekijken.

Daarna nog even Armâçao de Pera bezocht, een moderne badplaats, met veel hoogbouw, maar … een fantastisch oneindig lang strand. Zeker voor strandliefhebbers een bezoek waard!

Een heerlijke dag, ook natuurlijk door de zon en stralende blauwe lucht. Ook op ontdekkingstocht in de Algarve? Wij kunnen je voorzien van allerhande tips, mail ons op info@casaldaeira.nl of kijk eens op op onze website voor de mogelijkheden van een verblijf in onze B&B Algarve Casal da Eira.

Beijinhos!

 

Bert en Els

februari 2019