CASAL DA EIRA

HET ACHTERLAND

Natuur Algarve -

OMGEVING CASAL DA EIRA

Het achterland van de Algarve leent zich voor vele sportieve activiteiten als wandelen, geocaching, wielrennen en mountainbiken.

De hoogte van het achterland van de Algarve varieert van 200m tot meer dan 500m. Er zijn mooie vergezichten en een weldaad aan geuren (jasmijn, rozemarijn, oleander etc). De variëteit aan dieren, vogels (spot vooral een hop!), de grillige kurkeiken, olijf- , johannesbrood-, eucalyptusbomen en in het voorjaar een weelde aan bloemen nodigen uit tot genieten en zullen u verrassen.

Een autotochtje door het schilderachtige landschap en langs de diverse dorpjes is een aanrader. Overal vindt u wel een cafeetje waar de lokale bevolking zijn koffie en biertje drinkt. Pas wel op voor de paard en wagen die u zeker zult tegenkomen.

Het achterland biedt vele mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Mooie bewegwijzerde routes voor wandelaars en voor fietsers wegen die zo goed als leeg zijn. Wij raden u aan, vanwege de hitte in de zomer, om in het voor- en najaar te wandelen of fietsen. Vanwege de centrale ligging in de Algarve van onze B&B, is Casal da Eira een perfect startpunt. Vanuit de ‘voordeur’ kunt u in dagtochten te voet of te fiets zowel het achterland als de kust van de Algarve verkennen.

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter