Hoogseizoen in onze vakantie accommodatie

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter

Wat vliegt de tijd voorbij! Is dat zo omdat je ouder wordt of gewoon omdat we 7 dagen in de week werken en focussen op het hier en nu in onze vakantie accommodatie? September is dus al weer aangebroken. Natuurlijk betekent dat allereerst dat Bert een jaartje ouder is. Zijn verjaardag gevierd met Hollandse appeltaart en tijdens de lunch aan het strand een lekkere caipirinha en ameijoas. Hoe leuk is die mix wel niet van Nederlander zijn en wonen in een Zuidelijk land?

Juli en augustus waren razend druk met gasten. Gezellig, met een aantal gasten die eerder waren geweest en met natuurlijk nieuwkomers. In augustus relatief veel gasten uit de Zuid- Europese landen, waarbij een aantal met de auto komen. Maar ook waren er enkele Nederlanders en Duitsers die met de auto de reis naar Portugal maken in plaats van het vliegtuig! Stoer vinden we dat!

In augustus hebben we een aantal pittige hete dagen gehad. Heerlijk voor onze gasten natuurlijk die tropische dagen, maar voor ons is dat wel even zwaar. Ons energielevel daalt op die dagen en het liefst doen we het werk dan ‘Amanha’ (wat betekent uitstel). Maar ja, dat gaat natuurlijk niet….. Gelukkig hebben we onze steun en toeverlaat Cristina die elke morgen met een vrolijke ‘Bom dia’ komt binnenvallen en de kamers keurig op orde maakt.

September is een verademing, koele nachten en de ochtend lekker fris. Volop zon maar met de temperatuur rond een fijne 25C, genieten wij volop. Onze gasten zie je er daardoor ook meer op uit trekken. Door de aangename temperatuur komen vanaf september ook zo zoetjes aan weer de wandelaars en fietsers naar onze vakantie accommodatie. Overigens hebben we in oktober nog kamers vrij in onze B&B Algarve, dus wie zin heeft in zon, wandelen, fietsen, luieren of gewoon in vakantie; je kan nu nog boeken voor een kamer in onze B&B.

We hebben nu, na de hectiek van de maand augustus, weer iets meer ruimte in de agenda om zelf af en toe een paar uurtjes op stap te gaan. Afgelopen week was het eindelijk tijd voor Els om haar (lang gewenste) duik in de zee te nemen en voor Keira om lekker te spelen met haar frisbee op het strand van Faro. Waar Bert was? Die lag te snurken op zijn handdoekje…

September 2018