Licht aan het eind van de tunnel!

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Algarve en Covid

Portugal van slechtste naar beste kindje van de klas

Fijn nieuws voor alle Portugalliefhebbers. Het gaat stukken beter met het aantal Covid besmettingen in Portugal en zeker hier in de Algarve. Het aantal actieve cases is in een paar weken tijd met meer dan 50% verminderd en het aantal ziekenhuisopnames daalt flink met honderden per dag. Het vaccinatie programma komt op stoom, inmiddels is 8% van de bevolking gevaccineerd. Bij ons in São Brás de Alportel is het aantal nieuwe besmettingen gedaald van 3 per dag naar 3 per week. Er lijkt licht te komen aan het eind van de tunnel! En daar zijn wij en allen om ons heen wel aan toe.

We zitten momenteel nog steeds in de lockdown. De verwachting is dat na Pasen een aantal maatregelen wordt losgelaten. Welke versoepelingen dat zullen zijn, hebben wij nog niet kunnen lezen. Maar de roep van de bevolking en ondernemers is natuurlijk groot om winkels, restaurants, kappers en scholen weer meer vrijheden te geven.

 

Het voorjaar barst los

Ondanks al deze beperkingen, barst de natuur los om ons heen. De amandelbomen staan in bloei, de mimosa kleurt de heuvels geel, nog even en de bloemen geven de velden een witte, paarse en gele kleur. Na een relatief natte januari en februari maand, is de zon terug en de temperaturen stijgen naar een aangename 20C.

Afgelopen maanden hebben wij veel gewandeld in de heuvels en velden rondom ons huis. Nieuwe routes hebben wij ontdekt die variëren van 1 uur tot ca 2 uur lopen vanaf onze B&B.  Inmiddels heeft Els de mountain bike herontdekt en verkent nu de omgeving op sportieve maar relatief makkelijke mountainbike routes. Naast de meer uitdagende fiets routes van Bert, vullen we ons portfolio aan met routes voor de minder getrainde fietsers.

Verder vermaken wij ons met klusjes aan en rondom het huis. Na de regen is weer veel onkruid in onze tuinen dat moet worden verwijderd. Inmiddels waren al wel alle fruitbomen gesnoeid. We zijn aan het schilderen geslagen van onze poorten, we hebben in ons zwembad een extra anti slib laag laten aanbrengen en verder zijn we op zoek naar vervanging van een aantal zonnebedjes. Els is op ontdekking in de keuken en probeert nieuwe jam recepten en vegan zoetigheden voor bij het ontbijt uit. Vraag gerust naar ons nieuwste kumquat-/sinaasappeljam recept of nog leuker: kom binnenkort proeven!

 

B&B Casal da Eira en free Covid cancelation policy

Na onze wintersluiting hebben wij goede hoop om in mei onze eerste Nederlandse gasten van dit jaar te kunnen ontvangen. Wij begrijpen de terughoudendheid van Nederlanders in deze onzekere tijden om een reis naar de Algarve te boeken. Maar gezien de sterk dalende aantallen van het aantal Covid besmettingen in de Algarve en het tempo van vaccineren in Portugal, denken wij dat een verlate voorjaars- en een zomervakantie in de Algarve niet ver weg meer is voor degenen die snakken naar zon en de Portugese cultuur en natuur.

Gegeven de uitzonderlijke situatie rondom de pandemie, hebben wij onze annuleringsvoorwaarden aangepast. Mocht je zeker willen zijn van een vakantie in onze B&B in de Algarve, boek dan nu. Mocht blijken dat tegen de tijd van jouw vakantie de Algarve code rood heeft van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kan je gratis annuleren. Zo kan je risicoloos boeken en toch zeker zijn van de kamers van jouw voorkeur in onze vakantie accommodatie.

Mocht je meer willen weten wat in de nabijheid van onze Bed en Breakfast te doen is, raadpleeg dan onze website waar veel informatie te vinden is over de omgeving, de bezienswaardigheden, de stranden en ons naastgelegen levendige stadje São Brás de Alportel.

Mocht je vragen hebben over de huidige situatie in de Algarve, eventuele Covid testmogelijkheden in de beurt van onze B&B, onze B&B zelf of bijvoorbeeld meer willen weten over onze wandel- en fietsvakanties, neem dan contact met ons op via info@casaldaeira.nl.

Geniet van het voorjaar en groetjes van,

Bert en Els