Nieuws vanuit het zonnige Algarve

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Pasen Algarve

Het is alweer april, zomertijd en Pasen!

Hier in de Algarve betekent dat goed nieuws: vanaf 5 april gaan de terrassen weer open en de kleinere winkels. Stapsgewijs, afhankelijk van de ontwikkeling van het aantal Covid besmettingen, worden de beperkingen komende tijd opgeheven.  Vanaf 19 april mag je behalve op het terras ook weer binnen in restaurants eten en gaan ook de grotere winkels en de winkelcentra weer open. Het vaccineren gaat gestaag door, inmiddels worden ook leraren van scholen gevaccineerd en zitten we rond de 1,5 mln gevaccineerden.

Portugal doet het momenteel erg goed: het aantal Corona besmettingen en ziekenhuisopnames is sterk gedaald. Afgelopen maand kent Portugal de sterkste daling van het aantal besmettingen in Europa. Hopelijk blijft dat zo als alles geleidelijk aan weer open gaat.

Voor nu is er nog een strikte lockdown tot 5 april. Helaas dit jaar geen Festa das Torches, de traditionele Paasprocessie met bloemenfakkels, hier in São Brás de Alportel. Gedurende 10 dagen (van 26 maart tot 5 april) is er een verbod te reizen tussen de gemeentes. Dit om te voorkomen dat met Pasen iedereen op stap gaat en elkaar gaat opzoeken. Afgelopen Kerst, toen er geen beperkingen golden, bleek die periode te leiden tot een golf aan besmettingen. Traditioneel is Pasen hier immers een familie feest, met veel festiviteiten en restaurantbezoek. Bacalhau (klipvis) ligt hoog opgestapeld in de winkels want met Pasen is dit wat, bij de meeste Portugezen, op het menu staat.  Dit jaar zal het hier met Pasen anders aan toe gaan. We kennen hier overigens geen 2de Paasdag, vandaar dat vanaf 5 april de nieuwe regels ingaan en de beperkingen verminderd worden.

Een nieuw seizoen en nieuwe ideeën voor het najaar

Ondertussen zijn wij nog wat aan het klussen rondom onze B&B en bereiden onze Quinta voor om de eerste gasten van dit jaar medio april te kunnen ontvangen. Na onze winterstop verheugen we ons erop om weer aan de slag te gaan. We zitten vol energie en nieuwe ideeën.

Zo hebben we een nieuwe special ontwikkeld: een creatieve theatervakantie! In het najaar van 2021 bieden we, in samenwerking met de Nederlandse gepassioneerde theatermaker Remy van Tilburg, een volledig verzorgde week aan op Casal da Eira waarin hij ca 20 uur toneel lessen zal geven. Alle lessen vinden plaats in de buitenlucht en volgens de dan geldende Corona regels natuurlijk! De toneellessen zullen een combinatie zijn van theorie en praktijk, improvisatie en tekst, mimiek en fysiek en van veel plezier en serieuze lessen. Zowel de beginnende als meer geoefende toneelspeler is welkom. We werken met een kleine groep waardoor er veel aandacht is voor de individuele cursist en zijn of haar wensen.

Je verblijft de gehele periode bij Casal da Eira en voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd. Kom je alleen of met een vriend(in) of partner? We hebben zowel eenpersoonskamers als tweepersoonskamers beschikbaar. We combineren de lessen met voldoende vrije tijd om te relaxen. Ook maken we (naar wens) gezamenlijk een paar kleinere wandelingen in de prachtige natuur rondom Casal da Eira.

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een email en of kijk op onze pagina creatieve theatervakantie.

Maar uiteraard is het ook dit jaar weer mogelijk om onze individuele wandel– en of fietsvakantie te boeken. Lekker sportief bezig zijn en genieten van de prachtige natuur van de Algarve. Lees meer bijzonderheden hierover op onze website.

Bemvindo in de Algarve

We hebben er heel veel zin in om je op Casal da Eira te ontvangen en hopen dat na de lange periode van beperkingen, jij ook staat te springen voor een fijne relaxte of meer sportieve vakantie in de Algarve! We werken volgens de geldende Clean and Safe regels. Wil je graag een vakantie boeken maar ben je er niet gerust op of je wel kan reizen i.v.m. Corona? Vraag dan gerust naar onze speciale Corona boekings- en annuleringsvoorwaarden.

Prettige Pasen!

Bert en Els