Ons eerste jubileum als B&B houders in de Algarve!

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Algarve

Het is niet te geloven, maar deze maand is het 5 jaar geleden dat Bert en ik onze koffers inpakten voor een enkele reis naar de Algarve! Op naar ons nieuwe leven: het starten van een B&B! Ik zie ons nog samen staan op Schiphol, 50 kilo spullen en onze kat, Hugo, mauwend in zijn mandje boven op de koffers. Niet echt wetend wat ons te wachten stond, maar opgewonden over deze nieuwe wending in ons leven. Dit was onze droom, en die gingen we nu in het echt beleven.

Nu 5 jaar later, terugkijkend op deze stap, zijn we zo blij dat we deze sprong hebben genomen. Geen spijt, geen heimwee (Els wel hoor naar naar kroketten en oude kaas). We weten nu dat we minstens de helft niet wisten wat ons te wachten stond als B&B houder … maar we hebben geleerd dat veel oplosbaar is. Het kost tijd en veel geduld … maar zaken zijn ook hier in Portugal te regelen. Leven bij de dag is ons nieuwe motto.

We waren verliefd geworden op een huis in de Algarve, dat nog veel onderhoud en aanpassingen nodig had om aan onze standaard voor een B&B te voldoen. Bij nader inzien, meer werk dan we hadden verwacht. De eerste 3 jaar was dan ook hard klussen en veel zaken regelen. Maar ook een hoop plezier! Vrienden en familie die hard meewerkten en mee dachten over de aanpassingen van onze B&B. We zagen het steeds meer vorm krijgen tot de ons gewenste B&B faciliteiten. Overigens dat klussen blijkt wel een terugkerend item, we blijven nieuwe ideeën en wensen houden voor onze B&B gasten. Deze winter pakken we het zwembad aan die nog mooier en praktischer gaat worden!

Ondertussen zijn we 5 seizoenen open als B&B. Tevreden kijken we terug op de gasten die we hebben mogen ontvangen. Naast de ‘normale’ vakantiegangers uit alle windstreken van de wereld, hebben we hier bijvoorbeeld (bruilofts) groepsfeesten gehad, diverse wielren trainingskampen waaronder van de KNWU en groepen wandelaars voor een verzorgde wandelvakantie in het prachtige achterland van de Algarve. Ons laatste project was het faciliteren van een groep van Engelse alzheimerpatiënten die vakantie vierden in de Algarve. En we staan altijd open voor nog veel meer leuke samenwerkingen en ideeën… houd ons Facebook daarvoor in de gaten.

Best spannend altijd als we een review ontvangen over het verblijf, ook dat hoort erbij! Maar tot nog toe zitten we op diverse beoordelingssites ver boven de 9 als gemiddelde! Wie had dat nou ooit gedacht?! We kijken tevreden terug: blij met de stap die we hebben gedaan. Het is en blijft hard werken maar in een fantastische omgeving met leuke mensen en veel vrijheid. Wij gaan vol energie op naar het volgende jubileum en hopen jou graag (opnieuw) te mogen ontvangen in onze mooie B&B in de Algarve!

Bert en Els
december 2018