Portugal ontdekken: samen er even tussenuit!

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Portugal

Na de afgelopen drukke maanden hebben we nu een ‘winterstop’. Om even bij te tanken en een aantal onderhoudsklusjes te verrichten. Lekker uitslapen, lange wandelingen met Keira maken, boeken lezen, in ’t zonnetje zitten, vrienden bezoeken, etc. etc. Ook hebben we de mogelijkheid gehad om er dit jaar langere tijd tussen uit te gaan want….. Onze voormalige Nederlandse buurtjes waren bereid op huis en dieren te passen en dat betekende dat wij onze koffers konden pakken om op reis te gaan.

Ver hoefden we niet te reizen, want Portugal heeft voor ons nog voldoende om te ontdekken. We zijn afgereist naar São Miguel, een vulkanisch eiland op de Azoren, midden in de Atlantische Oceaan. En…. volledig Portugees. Nou ja, met wel een wat vreemd Portugees accent. Ze maken van alle e’s een eu, zodat het ons wat Scandinavisch in de oren klonk. Prachtig eiland, met schilderachtige natuurpracht, het doet denken aan een tropisch regenwoud maar dan gecultiveerd, prachtige vergezichten, stoere vulkanen, lekkere thermische baden en een woeste kolkende zee. En overal koeien, Nederlandse koeien wel te verstaan, want zo wordt gezegd ‘die zijn lekker sterk en breed’ en leveren dus veel melk. De Azoren, is niet voor niets zo groen, het regent er vaak, maar we hadden geluk. Blauwe luchten iedere ochtend en zon met een graadje of 18C! Genieten!

Nu weer thuis. En vooral de ‘klussenlijst’ aan het afwerken voor het nieuwe seizoen 2019. De renovatie van het zwembad is dit jaar nog gereed. Een heel karwei, maar jullie zullen onder de indruk zijn van het resultaat!! Het tuinonderhoud is een voortdurende klus: in januari staat o.a. het snoeien van de fruitbomen op het programma. Raar hè, midden winter snoeien, maar hier begint de uitloop al snel in het nieuwe jaar.

Jullie al vakantieplannen? Boek op tijd je vakantie in de Algarve in onze B&B, er is nu nog ruime keuze aan type kamers en beschikbaarheid van de studio appartement voor 2019, kijk hier naar onze beschikbaarheid.

Fijne jaarwisseling toegewenst!

 

Bert en Els

december 2019