Reis dwars door Portugal via de Route 66

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Route 66

In de media is er veel te doen rond Portugal als toeristische bestemming. Verschillende plaatsen in Portugal, waaronder de Algarve, hebben de afgelopen jaren meerdere prestigieuze prijzen gewonnen voor de ‘beste’ en de ‘mooiste’ bestemming. Voor 2019 staat Portugal opnieuw op het lijstje voor beste vakantiebestemming met een bijzondere attractie: de Estrada Nacional 2, een weg dwars door Portugal.

De Estrada Nacional 2 is Portugal’s eigen ‘Route 66’. Het is de oorspronkelijke weg die Faro (in het Zuiden aan zee) met Chaves (in het Noorden richting de Spaanse grens) verbindt. In totaal is de weg 739 km lang en één van de meest iconische routes in Portugal. Deze verbindingsweg is gemaakt in 1945 en voert je door door 11 districten, langs 35 gemeenten en 11 steden. Een aantal van de meest belangrijke rivieren van Portugal steek je in deze ‘Route 66′ over, zoals de Douro, de Dão en de Tejo. Je reist door de belangrijkste gebergten en de wijnregio’s van Portugal en je komt langs mooie middeleeuwse dorpjes en stadjes. De natuur is overweldigend. Én de weg is rustig, want het autoverkeer maakt nu voornamelijk gebruik van de nieuwere tolwegen.

In 2018 is deze ‘Route 66’ in 20 etappes vastgelegd in een reisgids. In elke etappe zijn de historie en bezienswaardigheden beschreven van de plekken waar je langs komt. Verder zijn er ook de opties voor logies en maaltijden gegeven. En daar komt onze B&B Casal da Eira om de hoek kijken, want wij liggen aan de ‘Route 66’! Wat is nu leuker dan na een vermoeiende trip vanuit Noord Portugal bij te tanken in onze B&B in de Algarve?

Wij zijn best een beetje trots dat we in dit boekwerk ‘Estrada Nacional 2’ van Foge Comigo zijn opgenomen. Het is een schitterende reisgids geworden met veel informatie en mooie foto’s.

De ‘Route 66’ (of delen van de route) van Portugal is zeker ook geschikt voor een fietsvakantie. Er is onderweg veel te zien en de wegen zijn over het algemeen rustig. Een mooie uitdaging voor de sportieve en geoefende fietser!

Meer weten over beschikbaarheid in onze B&B Casal da Eira of de route? Laat het ons weten via info@casaldaeira.nl.

 

Bert en Els

januari 2019