Trainingsbasis voor nederlandse wielrenners

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
wielrenners

De Nederlandse professionele baan wielrenners Wim Stroetinga en Yoeri Havik weten het wel: voor trainen in de winter is de Algarve dé ideale plek! Want fietsen met een aangename temperatuur, wolkenloze hemel en zon maakt trainen nét een beetje leuker. Het achterland van de Algarve kent verder vele rustige wegen, stevige klimmetjes en lange afdalingen om te koersen. Perfecte omstandigheden dus voor wielrenners om zich voor te bereiden op het komende wielrenseizoen.

Sinds vier jaar is Wim in december al onze gast. Meestal neemt hij een maatje mee en dit jaar is dat Yoeri Havik. Yoeri en Wim zijn regelmatig elkaars koppelgenoot tijdens diverse Europese 6-daagsen op de wielrenbaan. In 2017 wonnen ze de Berlijnse 6-daagse en volgende maand gaan ze voor een podium plek in Rotterdam. De training bij onze B&B Algarve wordt nu even onderbroken voor de internationale baanwedstrijd die ze dit weekend rijden in het Velodrome bij Anadia in Noord Portugal.

In januari mogen we weer de nationale dames wielrenners selectie tot 23 jaar, als gasten ontvangen. Veertien jongedames komen acht dagen lang hier trainen onder leiding van bondscoach Thorwald Veneberg. Het trainingsschema is al opgesteld met onder andere klim- en duurtraining, bochten- en afdaaltechniek. Verder ook krachttraining bij de lokale fitnessschool Fábrico do Fitness en natuurlijk wordt er ook tijd gemaakt voor een ‘leuk’ lokaaluitje.

Onze centraal gelegen B&B Algarve, in São Brás de Alportel, biedt comfortabele accommodatie, van waaruit al deze trainingsmogelijkheden voorhanden zijn. Ook geïnteresseerd in een wielrenvakantie bij ons? Lees dan hier verder op onze website. In de wintermaanden bieden wij uitsluitend accommodatie voor groepen. Vanaf maart zijn reserveringen voor individuele wielrenners weer mogelijk.

Wim en Yoeri, succes komend weekend!

 

December 2017