Vakantie-oord kiezen geeft voorpret!

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
vakantie-oord Algarve

Blue monday hebben we gelukkig alweer achter de rug! Alhoewel ‘blue monday’ in dit Portugese vakantie-oord wel erg blauw was en dan bedoelen we de lucht! Inmiddels is het weertype veranderd en hebben we enige regendagen voor de boeg. Niet erg, want water hebben we hier hard nodig om de stuwmeren weer te bevoorraden. De Algarve wordt steeds droger. Wel jammer voor de voortgang van het schilderwerk aan ons vakantie-oord! Ons hele huis en alle buitenmuren worden opnieuw geschilderd maar door de regen kunnen de schilders nu even niet werken. Maar, de weersvooruitzichten zijn goed, dus volgende week weer aan de slag! Vanaf 27 maart a.s. is onze B&B weer open voor vakantiegangers en kunnen jullie het resultaat bewonderen!

Wij genieten van onze vrije tijd en proberen, tussen de diverse klusjes door, ook wat korte tripjes met overnachting in de omgeving te maken. Alleen al het kiezen van een vakantie-oord geeft een hoop voorpret! Wat is er te zien in de omgeving en hoe zullen onze B&B collega’s ons gaan ontvangen?! Eigenlijk zijn we altijd blij verrast over onze collega’s en leren we er zelf vaak nog wat van bij. Handicap bij de keuze van ons vakantie-oord is dat honden moeten zijn toegestaan want Keira gaat natuurlijk mee op reis. En dat is niet makkelijk in Portugal. In onze B&B bieden wij op verzoek de mogelijkheid om je hond mee te nemen en dat is best wel uniek met name hier in de Algarve.

Begin januari hebben we een tripje gemaakt langs de Estrada Nacional 2 (N2). Het is de langste weg van Portugal én Europa die je vanaf Faro helemaal naar Chaves in Noord-Portugal voert. Een soort van Route 66 dus. Er is overigens een prachtige Portugese reisgids, van Fogo Comigo, die alle bezienswaardigheden, restaurants en een aantal accommodaties langs deze afwisselende en rustige route beschrijft. Onze B&B, gelegen bij de N2, staat er trouwens ook als vakantie-oord in. We besloten maximaal 200 km de N2 te volgen tot diep in de Alentejo en hadden in een klein plaatsje een B&B geboekt. We hebben genoten. Langs deze mooie route liggen diverse interessante vestingsplaatsen met forten en kastelen. Zeer de moeite waard!

In februari staat een tripje naar de westelijke punt van de Algarve gepland. We gaan er wandelen, de stranden verder verkennen en overnachten in een huisje in een mini dorpje waar we al eerder zijn geweest. De voorpret kan nu al beginnen!

Overigens, heb je plannen voor een reisje naar de Algarve en wil je verblijven in onze B&B Casal da Eira? Wacht dan niet te lang met boeken om de gewenste periode en kamers te kunnen reserveren.  Kijk ook eens naar de mogelijkheden die we bieden voor een verzorgde individuele wandelvakantie of een sportieve fietsvakantie. Stuur een e-mail naar info@casaldaeira.nl bij vragen of het maken van een reservering. En dan kan ook jouw voorpret beginnen!

Até breve,

Bert van As en Els Dietz