Verzorgde wandelvakantie in Zuid-Portugal

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Wandelvakantie Zuid-Portugal

De zomer moet nog beginnen maar toch willen wij jullie alvast op een idee brengen voor de nazomer en het najaar. Natuurlijk kent iedereen Zuid-Portugal en de Algarve van de prachtige kust en de mooie stranden. Logisch, want met de heerlijke zon die hier in de Algarve (bijna) altijd schijnt, is een strandvakantie een logische keuze. Maar weet je dat een wandelvakantie in Zuid-Portugal ook meer dan de moeite waard is? Er loopt een oude pelgrimsroute vanaf de oostgrens van Spanje naar het zuidelijkste puntje van Portugal, dwars door het prachtige binnenland van de Algarve. Deze pelgrimsroute heet de ‘Via Algarviana’.

Je loopt door een zeer divers natuurgebied, voor het merendeel op onverharde wegen en je komt geen ander mens tegen. De omgeving en de uitzichten zijn iedere dag weer anders. Nadat we hier zijn komen wonen hebben we menig route van de Via Algarviana of gelinkte rondwandelingen gelopen. We ondervonden echter wat nadelen: het gebrek aan vervoer naar start- en eindpunt van een route en er is geen mogelijkheid om onderweg een lunch te krijgen. Helaas is op vele delen van de route ook geen accommodatie voorhanden om te overnachten. Over de wandelingen zelf, waren wij meer dan enthousiast. Heerlijk om zo te ontspannen en te genieten van al het natuurschoon van de Algarve! Na afloop kom je altijd aan in een klein dorpje, waar de tijd zo goed als heeft stilgestaan.

We bedachten dat we deze mooie wandelroute in de Algarve beter toegankelijk konden maken. We hebben voor een aantal oostelijke routes van deze ‘Via Algarviana’ een volledig verzorgde wandelvakantie ontwikkeld. Wij zorgen voor vervoer naar start- en eindpunt en we geven een lekker lunchpakket mee. Op de wandeldagen kom je moe maar voldaan van het wandelen terug in onze Bed and Breakfast en kan je zo  aanschuiven voor het avondeten!

Deze wandelvakantie in Zuid-Portugal bieden we nu al ruim 3 jaar aan en ieder die onze wandelreis ‘Via Algarviana’ boekt is reuze enthousiast. Reacties die we kregen waren bijvoorbeeld als volgt:

‘Casal da Eira – Heerlijke plek om te genieten van zon en rust. Wij hebben 5 dagen gewandeld over de Via Algarviana. Wat een luxe om elke dag naar het beginpunt gebracht te worden en aan het eind weer te worden opgehaald in een gezellig cafeetje dat Bert ons had aangeraden. We hebben genoten van ontbijten buiten, ontmoetingen met andere gasten en de lekkere maaltijden van Els. Casal da Eira is een klein paradijsje in het heuvelachtige achterland van Faro.’

en

‘Wandelarrangement geboekt, op en top verzorgd, alles tot in de puntjes geregeld, geen moeite teveel. Prima ontbijt en diner op wandeldagen. Zou het iedereen gerust aanbevelen.’

Wij bieden ons 8-daagse wandelarrangement ‘de Via Algarviana’ aan van april tot en met juni en van september tot oktober. De kosten bedragen € 990,- voor 2 personen in een 2p kamer o.b.v. 7 nachten. Voor september geldt een hoogseizoen toeslag. De prijs is inclusief transfer van en naar het vliegveld Faro, alle vervoer naar 5 specifieke routes, 5x lunchpakket en 5x diner bij Casal da Eira. Je eet ’s avonds 2x bij een lokaal restaurant waar de kosten voor eigen rekening zijn. Geen gezoek, geen gedoe, het enige wat je zelf moet doen is je vlucht boeken, wij regelen de rest!

Wil je meer weten over onze Via Algarviana wandelvakantie in Zuid-Portugal, lees dan hier of stuur een email naar info@casaldaeira.nl!

Indien je kortere of langere afstanden wilt lopen, kunnen we maatwerk leveren. Ook verzorgen wij geheel verzorgde groepswandelreizen op verzoek. Met of zonder één van ons als gids, en als je het leuk vindt loopt onze hond, Keira, dan ook mee! Wij kunnen een groep van maximaal 16 personen herbergen (allen 2p kamer) of een variant. Leg ons gerust je ideeën voor, dan kunnen we kijken of we hierin iets kunnen betekenen.

Gewoon doen!

 

Bert en Els

juni 2019