CASAL DA EIRA

WANDELREIS VIA ALGARVIANA

Wandelen in de Algarve -

CASAL DA EIRA

Naast een fantastische kustlijn en stranden biedt de Algarve meer. Het heuvelachtige en groene binnenland is een waar paradijs om te wandelen. Er lopen vele onverharde wegen en geitenpaden door deze prachtige natuur. De meest bekende route is genaamd de Via Algarviana. Deze route was oorspronkelijk een religieus pad waarover pelgrims naar de kaap bij Sagres liepen, waar de relikwieën van de heilige São Vicente zijn gevonden.

Ontdek de Via Algarviana -

CASAL DA EIRA

De Via Algarviana loopt vanaf Alcoutim, vlakbij de rivier de Guadiana, tot aan de kaap Cabo de São Vicente en is verdeeld over 14 etappes en vele linkroutes. U wandelt door de ongerepte natuur van de Algarve, met mooie vergezichten en u kunt genieten van de heerlijke geuren die de natuur verspreid als rozemarijn, tijm en lavendel. U komt tijdens het wandelen verder ongetwijfeld, naast de kurkeik, ook de vijgen-, amandel en johannesbroodboom tegen. Diverse vogelsoorten als de haviksarend, hop en oehoe hebben er hun thuisbasis. Behalve de prachtige en afwisselende natuur waar u doorheen loopt, zijn er leuke dorpjes op de route als Salir of Alte die een bezoekje waard zijn. Of neem een kijkje bij de kurkproduktie!

Wat biedt deze 8-daagse individuele wandelreis -

CASAL DA EIRA

Onze B&B Algarve ligt op een strategisch punt om de Via Algarviana te verkennen tussen de Serra de Caldeirão en de Serra de Alcaría do Cume. Onze B&B Algarve biedt een ideaal uitgangspunt om een aantal van de etappes van de Via Algarviana te wandelen.

Wij bieden de mogelijkheid om in een geheel verzorgde 8-daagse wandelreis, een aantal oostelijke routes van de Via Algarviana te lopen. U verblijft de gehele periode in onze B&B Casal da Eira. De wandelroute start in Cachopo en eindigt de laatste dag in Alte. Ook de mooie route van Parises naar Sao Bras de Alportel is inbegrepen. In overleg zijn aanpassingen in de lengte van de routes mogelijk. Het vervoer van en naar vertrek- en eindpunt wordt door ons verzorgd. ‘s Avonds wordt er een diner in onze B&B geserveerd. Een lunchpakket is er voor onderweg. We hebben een rustdag ingebouwd die de mogelijkheid biedt, lekker aan ons zwembad te relaxen, São Brás de Alportel te verkennen of een excursie te maken.

Pakketprijs Wandelreis Via Algarviana -

CASAL DA EIRA

B&B Casal da Eira biedt deze wandelreis aan voor minimaal 2 personen. Het geeft u de mogelijkheid om vooral van het wandelen te genieten, alles erom heen regelen wij!

Op basis van 2 personen bieden wij aan: 

  • 7 overnachtingen in een 2p kamer, privé badkamer;
  • 5 x vervoer naar vertrek- en eindpunt van een  dagroute van de Via Algarviana;
  • 5 x wandelroute, variërend van 12-18 km. Hierin zijn nog individuele keuzes te maken;
  • 7 x ontbijt, 5 x een lunchpakket en 5 x diner;
  • transfer van en naar vliegveld Faro.

De prijs voor deze afwisselende wandelweek bedraagt € 625,- per persoon bij een reservering van en kamer bezetting door 2 personen. 

Deze reis is te boeken in de maanden juni en september. Voor september geldt een toeslag van € 70,- per persoon.

De prijs is exclusief toeristenbelasting. Deze kunt u ter plekke bij ons voldoen.