Wandeling in de Serra van de Algarve

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
wandeling Algarve

Nu onze fietsgasten van de KNWU weer zijn vertrokken, hebben we nog een aantal vrije weken  ingepland. Half februari ontvangen we nieuwe fietsgasten, Engelse wielrenners die de Volta do Algarve (de wielerronde van de Algarve) gaan bezoeken. Vanaf 1 maart zijn we weer volledig open voor een nieuw seizoen met gasten.

Onze dagen nu worden gevuld door klusjes, grote schoonmaak voor ’t seizoen 2018 en veel administratie om de boekingen 2018 te verwerken. Maar ook nog even lekker luieren en genieten van Portugal en onze prachtige omgeving. Gister hebben we een lange wandeling gemaakt in de buurt van Santa Catarina de Fonte Bispo, bij een dorpje genaamd Umbria, zo’n 20 km van onze B&B Algarve. Dalend en stijgend door de schitterende natuur van de Serra, met hier een daar een gehuchtje en verder geen verkeer of mensen te bekennen. Wel een kudde schapen met lammetjes die samen met herder en hond door de groene natuur struinden. Roofvogels boven ons hoofd en uitsluitend het geluid van kwetterende vogeltjes tijdens de wandeling. De riviertjes stonden zo goed als droog. Iets wat ons wel zorgen baart, regen hebben we hier zo hard nodig! Afgelopen maanden heeft ’t te weinig geregend en ook voor de komende weken wordt alleen maar zon verwacht. Voor de vakantiegangers natuurlijk ideale omstandigheden! Zonaanbidders, zoals wij, hebben het hier goed!

Ook zin in wandelen of fietsen in het prachtige achterland van de Algarve? Kijk dan eens op onze site bij onze specials waar wij complete wandelvakanties of fietsvakanties in de Algarve aanbieden.

Wij hebben de komende weken nog wat uitjes gepland staan. Vind je het leuk onze belevenissen te volgen? Like onze pagina op facebook zodat je mee kan genieten van al het moois in de Algarve en ons leven hier.

 

Bert en Els

januari 2018