Zomertijd in onze Bed and Breakfast in Portugal

LinkedIn
Facebook
Pinterest
Twitter
Bed and Breakfast Portugal

De zomer is volop begonnen op ons mooie stekje in de Algarve. Na een aanvankelijk wat twijfelachtig begin, april en mei waren wat frisser en natter dan we gewend waren, is nu de lucht elke dag blauw en komt de gemiddelde dagtemperatuur niet beneden de ca 25 graden. We waren de afgelopen maanden wel aan ’t mopperen: ‘wanneer wordt het nu echt zomers weer’ en ‘wanneer kunnen de korte broek en slippers aan!’ We dachten er bijna over weer terug te keren naar Nederland, waar de zomer al in maart was begonnen….

Grapje natuurlijk….. Van onze Bed and Breakfast in Portugal, van dit kleine paradijsje en garden of Eden, genieten we elke dag!

De uitgestelde zomerwarmte betekende dat onze fruitbomen later fruit geven dan we gewend zijn. Onze moerbeibessen plukten we andere jaren al begin mei, nu was de pluk uitgesteld tot eind mei.  Gevolg van de regen in april en mei is wel dat de moerbeibessen groter en erg sappig waren.

We hebben net de pluk van de abrikozen achter de rug, ook deze weer supergroot dit jaar. Nu komen de oogst van de paarse pruimen en de vijgen bijna tegelijkertijd eraan. Normaal hadden we die in juni al achter de rug… Laatste oogsten bij onze Bed and Breakfast zullen de druiven, granaatappels en kweeperen zijn. Waarna in januari de mandarijnen, citroenen, kumquats en sinaasappels er weer zullen hangen.

Ondertussen probeert Els tussen de dagelijkse activiteiten door, al deze vruchten te verwerken tot jam. Inmiddels staan al heel veel verse potten jam in de kast om onze gasten van de Bed and Breakfast, ’s ochtends bij het ontbijt mee te verwennen. Niets lekkerder ’s ochtends wakker worden met de geur van verse scones en daarbovenop een dikke klodder moerbeibessen jam!

Voor degenen die we niet hier, in zonde Bed and Breakfast, komende weken verwelkomen, een hele mooie zomer gewenst en wie weet, treffen we elkaar later dit jaar nog.

 

Bert en Els